Latest Royal News!

We're keeping you updated

Oliver Solberg är vår första kung!

Oliver Solberg är den första kungen av Royal Rally of Scandinavia efter att ha avslutat lördagens sista åtta sträckor som segrare. I ERC-klassen startade totalt 50 bilar, medan det fanns 10 bilar i legendsklassen. Oliver Solberg lyckades övervinna alla sina konkurrenter och stod till sist som den stora vinnaren. Hans glädje och entusiasm över segern var tydlig när han uttryckte att det kändes fantastiskt att vinna.

Oliver på topp efter 8 sträckor

Med 5 av 8 sträckvinster leder Oliver Solberg just nu BAUHAUS Royal Rally 2023. Han kämpar mot Hayden Paddon i en otroligt jämn strid. Skillnaden mellan de båda rivalerna är minimal, endast några få sekunder (10.2 sek) skiljer dem åt. Det är en spännande kamp om förstaplatsen, där varje sekund och varje beslut spelar en avgörande roll.

Oliver Solberg snabbast under kvalomgången.

Under torsdagens kvalificerande omgång på sträckan Bäck-Hult var svenska hemmahoppet Oliver Solberg snabbast. Vilket gav honom fördelen att välja startnummer inför fredagens start på SS1 Ölme 1. ”-Regnet gjorde att det blev lerigt och halt, speciellt med så hårda däck. Men det gjorde ingenting – vi var snabbast.” säger Oliver Solberg. Inte helt oväntat valde han startnummer 22 under invigningsceremonin.

RALLYRADION SÄNDER

Klassisk rallyradio under BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Nu kan upplägget för årets rallyradio presenteras. Och det är ett rutinerat gäng som ger sig ut i etern. Rallyfansen kommer bjudas på klassisk rallyradio med sträckintervjuer i målen varvat med intervjuer och vad som händer på serviceplatsen och eventarenorna. Allt för att ge lyssnarna en helhetsbild av eventet.

KUNGLIGT STARTFÄLT GÖR UPP OM TRONEN

Närmare 50 av Europas bästa rallyekipage i FIA ERC och 10 Rally Legends gör upp om tronen i den första upplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia nästa vecka, 6–8 juli. 

SVT och C MORE sänder många timmar live

TV-tablåerna börjar fyllas på med många härliga timmars sändningstid från Värmland och BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Både SVT och C More kommer finnas på plats med studio och sända flera sträckor per dag live i TV. Utöver detta kommer flertalet sträckor visas i playkanaler.

BAUHAUS NY TITELPARTNER FÖR ROYAL RALLY OF SCANDINAVIA

Nu är det klart, Sveriges deltävling i FIA European Rally Championship har funnit sin titelpartner. Från och med idag är det BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia som är tävlingens namn, något som kommer att speglas i eventets marknadsföring och kommunikation men även i själva genomförandet.

Sträckor och tider för årets BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Premiärupplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia närmar sig. Den 6-8 juli genomförs Sveriges deltävling i ERC och årets sträckor och tidsplan baseras på riktigt fina rallyvägar.

Anmälan är öppen!

Med två månader kvar till premiärupplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia öppnar idag anmälan till tävlingen.

Biljettsläpp

Äntligen, nu kan du köpa biljetter till sommarens stora rallyfestival BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

Vi börjar med ett unikt premiärpaket – ROYAL PASS LIMITED EDITION som endast kommer säljas här och barai 1 000 exemplar!

Så skynda att köpa detta exklusiva paket!

Royal Pass Limited Edition

Junior ERC för Johansson

Mille Johansson kommer att bli den senaste i raden av unga löften som går via FIA Junior ERC Championship för skaffa sig erfarenhet av tävling på internationell nivå och samtidigt få möjlighet att visa upp sin talang bakom ratten.

ERC 2023: Vad är nytt?

Nu när FIA European Rally Championship säsongen 2023 är redo att köra igång, så vill vi passa på att påminna om vad som är nytt för i år.

Østberg redo för ERC

WRC-eventvinnaren Mads Østberg hoppas kunna göra ett avtryck i FIAs European Rally Championship när han ansluter till MRF Tyres Dealer Team för säsongen 2023.

Tidemand återförenas med MRF

Pontus Tidemand kommer återvända till MRF Tyres röda och vita färger när han ger sig ut på en attack mot FIA:s Europamästerskap i rally 2023.

BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia en familjeangelägenhet

Den helt nya ERC BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia kan bli en stor familjeangelägenhet för regionens största rallydynasti efter att Petter Solberg avslöjat planer på att delta i det Karlstad-baserade evenemanget i sommar.

Kristensson satsar högt

Tom Kristensson har siktet inställt på att erövra FIA:s Europamästerskap i rally (ERC) med en ny bil och ett nytt team bakom hans titelsatsning 2023.

SVT sänder BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Idag släpptes äntligen nyheten att SVT köper rättigheterna för EM-deltävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. SVT:s avtal är tecknat för åren 2023-2025.

Rally-EM till Sverige redan 2023

BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från 2023 ingår i rally-EM efter att FIA World Motor Sport Council beslutat om 2023 års kalender för ERC – European Rally Championship. Evenemanget bygger vidare på folkfesten, arvet och traditionen efter alla år med Svenska Rallyt i de värmländska skogarna.