Latest Royal News!

We're keeping you updated

The Royal Party

Målsättningen när vi bestämde oss för att satsa på ett EM-rally i Karlstad och Värmland var att skapa sommarens rallyfestival no.1 i Skandinavien. Och premiären i juli 2023 satte verkligen Värmland på rallykartan igen, trots att evenemanget knappt ett år tidigare inte ens var uppstartat.

Välkommen till den familjära rallyfesten

– Karlstad har ambitionen att vara en av Sveriges bästa städer på att arrangera publikdragande evenemang. Jag är jätteglad att kunna hälsa BAUHAUS Royal Rally välkomna till Karlstad och Värmland för den andra upplagan, säger Linda Larsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Karlstad.

BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia presenterar ny Shakedown och Qualifying Stage

EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia kan nu presentera en ny Shakedown och Qualifying Stage som inleder rallyfesten på torsdag. Sträckan Galtryggen på 4,64 kilometer kommer att avgöra startpositionerna inför rallyt.

Mycket rally i tv-rutan – SVT sänder 12 sträckor från EM-rallyt

Det blir mycket rally i tv-rutan under helgen, när BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Värmland. Sveriges Television storsatsar och sänder hela 12 sträckor från årets EM-rally. Även TV4 sänder rallyfesten.

En sann rallylegend

Rallykarriären började två veckor efter att han hade körkortet i handen, och håller i princip på fortfarande. Med en klasseger i RAC-rallyt 1973, en rad SM-guld och fabriksförare för Opel som toppen på isberget för rallylegenden Bror Danielsson, 76 år i höst.

Så sänder Rallyradion från BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Givetvis är den populära rallyradion tillbaka när den andra upplagan av EM-tävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Värmland den 13 till 15 juni.

Startlistan ute för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

När nästa veckas BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Värmland och Karlstad den 13-15 juni är det med ett startfält i världsklass, där nordiska eliten ska utmana EM-toppen.

President för gruppen som formar morgondagens WRC

Tidigare i år fick Pernilla frågan från Anna Nordkvist, generalsekreterare i Svenska Bilsportförbundet och vice president i FIA, om hon var intresserad av ett jobb inom FIA. Och det var hon naturligtvis, om det gällde rally eller rallycross, som hon är mest insatt i.

Stjärnspäckat startfält i Royal Rally Legends

Publiken kommer bjudas på riktigt rallygodis när BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Värmland den 13-15 juni. Royal Rally Legends bjuder på närmare 20 legendariska bilar och förare i årets upplaga.

Svenska och norska eliten utmanar EM-toppen

Över 40 av världens bästa rallyekipage står på startlinjen när den tredje deltävlingen i FIA ERC avgörs i Värmland med BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia den 13-15 juni.

Efter juniorsegern – Isak Reiersen kör i högsta klassen

På hemmaplan i Värmland kunde Isak Reiersen förra året kliva högst upp på pallen efter att ha vunnit Junior-EM i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Nu tar Reiersen steget upp i högsta klassen när han kommer till start i en Skoda Fabia Rally2.

Rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kör EM i Värmland

Johan Kristoffersson återvänder till rallyvärlden. När EM-tävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia körs i Värmland den 13-15 juni står den sexfaldige och regerande världsmästaren i rallycross på startlinjen.

Världsmästaren gör comeback – Petter Solberg kör Royal Rally

Den norska världsstjärnan Petter Solberg plockar ner hjälmen från hyllan. När EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Karlstad och Värmland den 13 till 15 juni står den tidigare världsmästaren åter på startlinjen i högsta klassen.

Spektakulär öppningssträcka för årets EM-rally

När den andra upplagan av EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Sverige och Värmland den 13-15 juni blir det med en spektakulär öppningssträcka strax utanför centrala Karlstad. Årets EM-fest inleds med SS BAUHAUS, som körs precis utanför BAUHAUS varuhus på Välsviken.

Så körs BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Den 13-15 juni avgörs den andra upplagan av EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Årets upplaga innehåller en hel del spännande nyheter och klassiska sträckor.

Nu öppnar anmälan till BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Med två månader kvar till den andra upplagan av EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia har anmälan till årets rally öppnat. Den 13-15 juni avgörs den tredje deltävlingen i FIA ERC med Karlstad som bas.

Frank Tore Larsen söker revansch

Norske Frank Tore Larsen slogs om en pallplats i fjolårets BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia, men en våldsam krasch på Tolita-stäckan avslutade hans rally. Nu är det klart att Larsen återvänder till Värmland i sommar för att åter utmana om tronen.

Fiesta Rally3 Trophy till BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Nu står det klart att den nya serien Fiesta Rally3 Trophy kommer köra sin andra deltävling för säsongen under BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia den 13-15 juni.

FÖRSTA EXKLUSIVA BILJETTERNA SLÄPPTA TILL EM-FESTEN

Med tre månader kvar till start släpps nu ett  första biljettpaket till sommarens BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

Calle Carlberg fabriksförare i ERC

Calle Carlberg vann Opel e-Rallycup förra året, och belönades med en fabrikssits med Opel Motorsport i Junior ERC 2024.

Mille Johansson siktar högt i Junior ERC

Efter segern i Junior WRC i Rally Sweden i februari tar nu den 18-årige Mille Johansson sats mot guldet i Junior ERC 2024, tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika.

Oliver Solberg är vår första kung!

Oliver Solberg är den första kungen av Royal Rally of Scandinavia efter att ha avslutat lördagens sista åtta sträckor som segrare. I ERC-klassen startade totalt 50 bilar, medan det fanns 10 bilar i legendsklassen. Oliver Solberg lyckades övervinna alla sina konkurrenter och stod till sist som den stora vinnaren. Hans glädje och entusiasm över segern var tydlig när han uttryckte att det kändes fantastiskt att vinna.

Oliver på topp efter 8 sträckor

Med 5 av 8 sträckvinster leder Oliver Solberg just nu BAUHAUS Royal Rally 2023. Han kämpar mot Hayden Paddon i en otroligt jämn strid. Skillnaden mellan de båda rivalerna är minimal, endast några få sekunder (10.2 sek) skiljer dem åt. Det är en spännande kamp om förstaplatsen, där varje sekund och varje beslut spelar en avgörande roll.

Oliver Solberg snabbast under kvalomgången.

Under torsdagens kvalificerande omgång på sträckan Bäck-Hult var svenska hemmahoppet Oliver Solberg snabbast. Vilket gav honom fördelen att välja startnummer inför fredagens start på SS1 Ölme 1. ”-Regnet gjorde att det blev lerigt och halt, speciellt med så hårda däck. Men det gjorde ingenting – vi var snabbast.” säger Oliver Solberg. Inte helt oväntat valde han startnummer 22 under invigningsceremonin.

RALLYRADION SÄNDER

Klassisk rallyradio under BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Nu kan upplägget för årets rallyradio presenteras. Och det är ett rutinerat gäng som ger sig ut i etern. Rallyfansen kommer bjudas på klassisk rallyradio med sträckintervjuer i målen varvat med intervjuer och vad som händer på serviceplatsen och eventarenorna. Allt för att ge lyssnarna en helhetsbild av eventet.

KUNGLIGT STARTFÄLT GÖR UPP OM TRONEN

Närmare 50 av Europas bästa rallyekipage i FIA ERC och 10 Rally Legends gör upp om tronen i den första upplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia nästa vecka, 6–8 juli. 

SVT och C MORE sänder många timmar live

TV-tablåerna börjar fyllas på med många härliga timmars sändningstid från Värmland och BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Både SVT och C More kommer finnas på plats med studio och sända flera sträckor per dag live i TV. Utöver detta kommer flertalet sträckor visas i playkanaler.

BAUHAUS NY TITELPARTNER FÖR ROYAL RALLY OF SCANDINAVIA

Nu är det klart, Sveriges deltävling i FIA European Rally Championship har funnit sin titelpartner. Från och med idag är det BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia som är tävlingens namn, något som kommer att speglas i eventets marknadsföring och kommunikation men även i själva genomförandet.

Sträckor och tider för årets BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Premiärupplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia närmar sig. Den 6-8 juli genomförs Sveriges deltävling i ERC och årets sträckor och tidsplan baseras på riktigt fina rallyvägar.

Anmälan är öppen!

Med två månader kvar till premiärupplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia öppnar idag anmälan till tävlingen.

Biljettsläpp

Äntligen, nu kan du köpa biljetter till sommarens stora rallyfestival BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

Vi börjar med ett unikt premiärpaket – ROYAL PASS LIMITED EDITION som endast kommer säljas här och barai 1 000 exemplar!

Så skynda att köpa detta exklusiva paket!

Royal Pass Limited Edition

Junior ERC för Johansson

Mille Johansson kommer att bli den senaste i raden av unga löften som går via FIA Junior ERC Championship för skaffa sig erfarenhet av tävling på internationell nivå och samtidigt få möjlighet att visa upp sin talang bakom ratten.

ERC 2023: Vad är nytt?

Nu när FIA European Rally Championship säsongen 2023 är redo att köra igång, så vill vi passa på att påminna om vad som är nytt för i år.

Østberg redo för ERC

WRC-eventvinnaren Mads Østberg hoppas kunna göra ett avtryck i FIAs European Rally Championship när han ansluter till MRF Tyres Dealer Team för säsongen 2023.

Tidemand återförenas med MRF

Pontus Tidemand kommer återvända till MRF Tyres röda och vita färger när han ger sig ut på en attack mot FIA:s Europamästerskap i rally 2023.

BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia en familjeangelägenhet

Den helt nya ERC BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia kan bli en stor familjeangelägenhet för regionens största rallydynasti efter att Petter Solberg avslöjat planer på att delta i det Karlstad-baserade evenemanget i sommar.

Kristensson satsar högt

Tom Kristensson har siktet inställt på att erövra FIA:s Europamästerskap i rally (ERC) med en ny bil och ett nytt team bakom hans titelsatsning 2023.

SVT sänder BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Idag släpptes äntligen nyheten att SVT köper rättigheterna för EM-deltävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. SVT:s avtal är tecknat för åren 2023-2025.

Rally-EM till Sverige redan 2023

BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från 2023 ingår i rally-EM efter att FIA World Motor Sport Council beslutat om 2023 års kalender för ERC – European Rally Championship. Evenemanget bygger vidare på folkfesten, arvet och traditionen efter alla år med Svenska Rallyt i de värmländska skogarna.