ERC NEWS

ERC BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia KAN BLI EN STOR SOLBERG-FAMILJEANGELÄGENHET

Den helt nya ERC BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia kan bli en stor familjeangelägenhet för regionens största rallydynasti efter att Petter Solberg avslöjat planer på att delta i det Karlstad-baserade evenemanget i sommar.

Solberg, vinnaren av FIA:s världsmästerskap i rally 2003, arbetar på en plan för att ta sig an de höghastighetsgrussträckorna nära hans hem, där flera medlemmar i hans familj också kommer att delta i äventyret.

”Det kommer att vara en dröm för många att köra de välkända sträckorna på grus jämfört med snö”, sa Solberg. ”Om det fungerar som vi vill och de skapar en specialklass, då är planen att alla Solberg- och Walfridsson-familjer kommer köra rallyt eftersom det är så nära vår verkstad. Om det går i lås skulle det vara en fantastisk känsla.

”Jag tror att jag kommer att använda Subaru-bilen som jag vann världsmästerskapet i, min bror [Henning] i [Toyota Celica ST] 185, Pernilla [Walfridsson-Solberg] tillbaka i Mitsubishi och Olivers kusin [Oscar] kanske i en Escort, men vi får se. Det kan bli roligt och vi är här för showen.”

Artikel från fiaerc.com läs hela här.