Oliver Solberg snabbast under kvalomgången.

Under torsdagens kvalificerande omgång på sträckan Bäck-Hult var svenska hemmahoppet Oliver Solberg snabbast. Vilket gav honom fördelen att välja startnummer inför fredagens start på SS1 Ölme 1. ”-Regnet gjorde att det blev lerigt och halt, speciellt med så hårda däck. Men det gjorde ingenting – vi var snabbast.” säger Oliver Solberg. Inte helt oväntat valde han startnummer 22 under invigningsceremonin.

Under fredagens tävlingar förväntas vädret klarna och solen titta fram, vilket kommer att ge förarna bättre förhållanden på vägarna. Tävlingen startar klockan 09:19 och ett av de mest efterlängtade ögonblicken kommer vara när våra legender går in på SS Ängebäckstorp med start klockan 13:00. Bland de som kommer att köra i legends-klassen finns några av de mest kända namnen inom rallyvärlden. Tom Axelsson, Stig Blomqvist, Petter Solberg, Pernilla Solberg, Henning Solberg, Stig-Olov Walfridsson, Mats Jonsson, Oscar Svedlund och Alister McRae kommer att delta och ge publiken en fantastisk show.

En extra spännande twist är att Petter Solbergs mamma kommer att vara hans co-driver under tävlingen, vilket kommer att skapa en unik dynamik för teamet.

En annan intressant händelse under tävlingen är att Holly McRae, dotter till den legendariske rallyföraren Colin McRae, kommer att agera co-driver åt sin farbror Alister McRae. Det blir en känslosam och historisk stund när de två släktingarna går in på Colins crest på lördagen. Det är en hyllning till Colin McRaes arv och ett sätt att hedra hans minne genom att ha en annan generation av McRae-familjen på plats i tävlingen.

Med spännande tävlingar och känslosamma ögonblick att se fram emot är det ingen tvekan om att rallyt kommer bjuda på mycket action. Det ser ut att bli en minnesvärd tävlingshelg fylld med fart, spänning och en känsla av gemenskap mellan förare, team och åskådare.