Calle Carlberg fabriksförare i ERC

Calle Carlberg vann Opel e-Rallycup förra året, och belönades med en fabrikssits med Opel Motorsport i Junior ERC 2024.

Carlberg med norske co-drivern Jørgen Eriksen kommer köra alla sex deltävlingar av Junior ERC med en Opel Corsa Rally4.

Redan 2023 fanns Calle Carlberg på plats i Karlstad och BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia, då inte som tävlande utan som rådgivare till Opel Motorsport och teamets dåvarande förare Timo Schulz.

Carlberg och Eriksen inleder sin ERC-säsong i Ungern den 12-14 april.

CITAT:

”Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Att få fullt stöd från ett fabriksteam med tester, ingenjörer, service och mycket mer. Det är något jag har arbetat för sedan jag började med rally. Våra planer är satta för året och jag längtar efter att hoppa in i bilen under första deltävlingen i Ungern,” säger Calle.

”Jag ser mycket fram mot BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i juni, min hemmatävling. Jag har mer eller mindre växt upp i Värmland på VM, och var på Colins Crest första gången när jag var sex år gammal. Nu får jag äntligen köra över kröner själv.”