Startlistan ute för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

När nästa veckas BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Värmland och Karlstad den 13-15 juni är det med ett startfält i världsklass, där nordiska eliten ska utmana EM-toppen.

42 bilar står på start i EM-klasserna när tävlingen inleds med SS1 BAUHAUS vid Välsvikens Shoppingcenter på torsdagkväll den 13 juni.

I högsta klassen i FIA ERC, för fyrhjulsdrivna R5 och Rally2-bilar, är det hela 23 bilar på startlinjen.

Solberg, Kristoffersson tillsammans med svenska och norska eliten
Familjen Solberg bjuder in till kamp. Fjolårssegraren Oliver Solberg får för första gången sedan 2019 möta sin pappa Petter Solberg i en rallybil. Oliver kommer i en Skoda Fabia för att försvara segern från 2023, medan Petter kör den VW Polo som Oliver tog segern med i fjol.

Kampen får extra krydda när den regerande världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, kommer i en likadan VW Polo som Petter. Johan och Petter var under många år bittra konkurrenter och teamkollegor i Rallycross-VM – Nu möts dom på de värmländska rallysträckorna.

Stora delar av svenska eliten finns på plats i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Torsbysonen Isak Reiersen kommer färsk från en pallplats i SM förra helgen, och Kalle Gustafsson ska försöka upprepa fjolårets 10:e plats i tävlingen. De får sällskap av SM-profilen Christoffer ”Chribbe” Haglund som förverkligar en dröm om att köra EM på hemmaplan.

Frank Tore Larsen, Eyvind Brynildsen och Mads Østberg – Tre av Norges främsta rallyförare kommer över gränsen till Värmland för att utmana om pallen, och försöka slå hopprekordet på Colin’s Crest.

EM-toppen jagar viktiga poäng
Hela toppen i FIA ERC kommer till Sverige när andra upplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia ska avgöras.

Franske Mathieu Franceschi leder EM efter en stark start på säsongen. Fjolårets mästare Hayden Paddon är i behov av poäng i Värmland, för att ta upp kampen med Franceschi om guldet. Paddon blev tvåa bakom Solberg förra året.

Simone Tempestini har en seger i EM redan i år, kommer nummer två i Sverige?

Publikfavoriten Mikko Heikkilä har bytt Skoda mot Toyota, och vill ha revanch efter att ha behövt bryta tävlingen i fjol.

Team MRF Tyres mönstrar en stark line up med tidigare mästaren Efren Llarena från Spanien. Även Martins Sesks tävlar för det rödklädda MRF-teamet.

Irländske Jon Armstrong återvänder till Värmland efter en stark tävling förra året.

Svensk trio utmanar i Junior-EM
I FIA Junior ERC är det svensk ledning inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Mille Johansson och värmländska kartläsaren Johan Grönvall leder mästerskapet efter två tävlingar. Nu kommer dom hem till Sverige för att fortsätta på den inslagna vägen.

Patrik Hallberg slutade tvåa i klassen förra året bakom Isak Reiersen, nu ska Hallberg försöka ta den åtråvärda segern i en Peugeot 208.

Calle Carlberg tävlar för Opel Motorsports fabriksteam, och blev tvåa i senaste deltävlingen på Kanarieöarna.

Svenskarna möter hård motstånd i Junior-EM, med 14 bilar totalt till start.

I Fiesta Rally3 Trophy kommer fem bilar till Karlstad nästa helg.

Hela startlistan finns här!