Glenn Olsson & Johan Saxne

The Royal Party

Målsättningen när vi bestämde oss för att satsa på ett EM-rally i Karlstad och Värmland var att skapa sommarens rallyfestival no.1 i Skandinavien. Och premiären i juli 2023 satte verkligen Värmland på rallykartan igen, trots att evenemanget knappt ett år tidigare inte ens var uppstartat.

Förarna och teamen var lyriska, vägarna hyllades och arrangemanget höll yppersta klass enligt FIA och WRC Promoter. Femtio bilar och förare från Europa (och även Nya Zeeland!), som tillsammans med dess långväga fans, gjorde upp om segrarna i de olika klasserna. Och trots stor internationell konkurrens blev det nordisk succé. Oliver Solberg tog hem segern på hemmaplan i sin privata VW Polo. Isak Reiersen vann juniorklassen i sin Fort Fiesta. Och Petter Solberg var snabbast i uppvisningsklassen Rally Legends, med sin mamma Tove i kartläsarstolen.

Och fest blev det, inte minst vid ikoniska Colin’s Crest. Under sommarens kanske hetaste dag fylldes skogsgläntan av tusentals rally- och partytörstande fans. Så visst fick vi ihop ett Royal Rally Party allt. Och i år tar vi det ytterligare några steg.

Nya arenor och royal after rally

För att höja feststämningen ytterligare inför årets upplaga inleds tävlingarna på torsdagen med invigning och en unik förstasträcka som avslutas på nya BAUHAUS Arena runt huvudsponsorns byggvaruhus vid Välsvikens shoppingcenter i Karlstad. En citynära rallyarena som blir lätt för alla att hänga med på, där också alla med rallybiljett åker gratis på stadsbussen. Ikoniska Colin’s Crest Arena är givetvis tillbaka och i år som fredagens höjdpunkt, där vi även ska testa att hoppa långt även med MC! Och SS Mölnbacka, som är en brutalt snabb sträcka, har fått axla rollen ny Power Stage Arena, där den avslutande delen passerar en dansbana vackert belägen vid en sjö.

På våra arenor bjuds fansen förutom på blixtrande rally även på livesändningar på storbildsskärmar, grymma speakers, autografskrivningar, prova-på-aktiviteter samt artister som Lucianoz, Transfer och Götz Kalas. Och givetvis så fixar Bröderna Olsson goda rätter från grillen, Beer Garden och VIP-häng. Kvällarna avslutas med Royal After Rally på Olssons Bazar i Inre hamn där livemusik, DJ och sommarfest med rallypuls utlovas alla dagar.

Rally Legends på alla sträckor

Nostalgiska Rally Legends utökas från tio till tjugo bilar och de kommer köra alla fredagens och lördagens sträckor mellan ERC-klassernas två varv. Det gör att det kommer erbjudas mer rally på alla sträckor och fler fans får möjlighet att njuta av såväl elitens kamp som historiens vingslag.

Nu vill vi bara komma igång, förra året gav mersmak och nu är vi taggade till tänderna för att verkligen kickstarta vad vi är säkra på kommer bli årets höjdpunkt för Skandinaviens rallyfans – The Royal Rally Party. Välkommen!

Glenn Olsson
VD, BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Johan Saxne
Marknadsdirektör, BAUHAUS