the festival

festivalen

SPEED KINGS & PARTY ANIMALS

Välkommen till sommarens rallyfestival nr 1 i Skandinavien. Flat out!

Liveband, partytält och After Rally, VIP-upplevelser. Och såklart festen vid rallyvärldens hetaste arena – Colin’s Crest!

Rallyts centra med rally-HQ, servicepark, ceremonier och After Rally kommer att vara i Karlstad och flera av sträckorna kommer kunna nås med buss direkt från centrala Karlstad. Och en sak kan vi lova – det kommer bli kungligt!

SPEKTAKULÄR INVIGNINGSSTRÄCKA RUNT BAUHAUS KARLSTAD

Invigningsshow och unik förstasträcka som går runt varuhuset BAUHAUS i Karlstad.

Den knappt två kilometer långa startsträckan från Gustaf Frödings barndomshem Alsters Herrgård, följer en lätt böljande och snabb rallyväg fram till Välsvikens shoppingcenter. Där fortsätter sträckan runt byggvaruhuset BAUHAUS, för att senare komma ut i en rondell, där allt avslutas framför läktarna innan de passerar mållinjen.

BAUHAUS Arena arrow

ROYAL SUPER FRIDAY AT COLIN'S CREST

Vinterns höjdpunkt har blivit en sommarfest utan like. Colin's Crest är en unik plats i rallyvärlden, mitt i skogen någon kilometer från närmaste parkering ligger en festplats och ett av rallyvärldens mest kända backkrön. Här har vi byggt upp ett publikområde där Bröderna Olsson dukar upp till fest. En scen med livemusik av Lucianoz, Beer Garden där du kan njuta en kall och något gott från grillen. Det blir prova-på-aktiviteter för barn i alla storlekar och åldrar. Och såklart ett VIP-område med grillrestaurang och bar för dig som vill ha det lite bekvämare.

Colin's Crest Arena arrow

KUNGLIG AVSLUTNING NÄR TRONEN SKA ERÖVRAS

Här ska det avgöras och extrapoäng ska delas ut. Den utmanande sträckan SS13/17 Mölnbacka ska avverkas två gånger under dagen. Andra gången som avgörande Power Stage, med målgång för hela rallyt.

Här kommer du kunna få en heldag på första parkett, där du kan följa upplösningen av årets rally. Du ser våra svenska rallystjärnor ta sig an ERCeliten.
Och showen fortsätter sedan med Rally Legends klassiska bilar och förare som visar upp sig och sina vinnarskallar.

Power Stage Arena arrow

Royal After Rally

När dagens sträckor är klara kör vi vidare med Royal After Rally vid Olssons Bazar i Inre hamn! Njut av härligt häng bland vänner på uteserveringen som rallyt till ära vuxit ut på torget mot vattnet, med extra scen och bar. Livemusik och DJ ser till att stämningen är på topp för att avsluta rallydagen tillsammans.

Royal After Rally arrow

FRI ENTRÉ OCH KUNGLIG KOLL I RALLY VILLAGE

Kolla in bilarna, följ teamens arbete och kanske få chansen att byta några ord med förare och team. Serviceplatsen, eller Rally Village som vi kallar det, är uppbyggd på parkeringsplatsen till Färjestadstravet och Löfbergs Arena och är rallyts nav, en mötesplats mellan förare, team och publik – det är här allt börjar och slutar.

Karlstad Service Park arrow

ROYAL VIP EXPERIENCE

Tre dagar av kunglig sommarfest väntar i hertigdömet Värmland. Ett kungligt VIP-party med underhållning, matupplevelser och rak ren rallyaction. Välj en eller flera dagar och samla kunder, anställda eller kompisgänget för en unik VIP-upplevelse och sommarfest, som avslutas med Royal After Rally på Olssons Bazar i Inre hamn.

Läs mer arrow