Spektakulär öppningssträcka för årets EM-rally

När den andra upplagan av EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia avgörs i Sverige och Värmland den 13-15 juni blir det med en spektakulär öppningssträcka strax utanför centrala Karlstad. Årets EM-fest inleds med SS BAUHAUS, som körs precis utanför BAUHAUS varuhus på Välsviken.

Drömmen att köra en sträcka kring BAUHAUS varuhus i Karlstad tändes redan förra året, och sedan dess har arbetet pågått med att ta projektet i mål. 

I den första version av banförslaget fanns en publikplats mitt framför huvudentrén. Men det förslaget fick läggas på is då det var svårt att hitta en lösning kring all logistik med byggandet av arenan, i kombination med besökare till varuhuset och dess varutransporter.

Men en lösning har slipats fram, och SS BAUHAUS kan nu köras med en unik rallyarena precis framför varuhusets huvudentré.

”Att vi som titelsponsor till det svenska EM-rallyt får möjligheten att arrangera officiella invigningen och den första sträckan framför portarna till vårt nyöppnade varuhus här i Karlstad känns helt magiskt bra, hela idén är precis lagomt galen,” säger BAUHAUS marknadsdirektör Johan Saxne.

”För oss som arrangör har det varit viktigt att få till en riktigt bra rallysträcka och arena i Karlstad där publiken enkelt och nära kan uppleva rallyt och festen, samtidigt är det nästan overkligt att kunna knyta ihop vårt samarbete med vår titelsponsor på detta sätt och göra varuhuset till en del av tävlingen,” säger Glenn Olsson vd för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

”För tv hade nog passagen genom varuhuset varit en häftig grej. Men för publiken och besökarna på plats så vinner upplägget med huvudarenan framför entrén ganska klart, nu får vi möjligheten att göra det vi ville från början,” säger rallyts vd Glenn Olsson.

RALLYFESTIVALEN STARTAR I KARLSTAD
SS1 BAUHAUS startar 20.05 torsdagen den 13 juni och programmet börjar redan 17.30 med line-up av tävlingsbilar, förarintervjuer, autografskrivningar, liveartister och officiell invigning med talare. Inne på området kommer även finnas food-trucks, utställare och prova-på-aktiviteter. 

Tillgängligheten för Karlstadborna och övriga besökare kommer att vara maximal då alla som ska till rallyt åker gratis med stadsbussarna till och från Välsviken. Nytt för i år är även att Royal After Rally anordnas torsdag-lördag på Olssons Bazar i Inre Hamn.