BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia presenterar ny Shakedown och Qualifying Stage

EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia kan nu presentera en ny Shakedown och Qualifying Stage som inleder rallyfesten på torsdag. Sträckan Galtryggen på 4,64 kilometer kommer att avgöra startpositionerna inför rallyt.

Efter att tillståndet för den planerade sträckan Bäck-Hult överklagats och godkänts har rallyorganisationen tillsammans med berörda myndigheter arbetat hårt för att hitta en lösning, och nu har alla bitar fallit på plats för en ny sträcka.

Galtryggen, som mäter 4,64 kilometer, går mellan Skattkärr och norra änden av sjön Alstern. Det är här förarna och teamen får sitt sista fullfartstest inför rallyt, och det är även här som qualifying stage körs för att avgöra startpositionerna inför rallyt.

Free Practice startar 11:00 och pågår till 13:30, Qualifying Stage startar 14:01 och shakedown 15:00. Under Free Practice får EM-toppen träna inför qualifying stage, där ERC1-bilarna gör upp om startpositionerna. Under Shakedown får samtliga bilar göra sina sista fullfartstester inför tävlingen.

CITAT:
Vi är mycket tacksamma att vi hittat denna lösning på så kort tid. Galtryggen matchar övriga sträckors karaktär bra och blir en perfekt shakedown för de tävlande, säger tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli.

“Jag vill rikta ett stort tack till Trafikverket, Polisen och Länsstyrelsen i Värmland som hjälpt oss lösa detta på rekordtid, de har verkligen gjort sitt yttersta för oss,” säger rallyts vd Glenn Olsson.