ROYAL NEWS

SVT sänder BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia

Idag släpptes äntligen nyheten att SVT köper rättigheterna för EM-deltävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. SVT:s avtal är tecknat för åren 2023-2025.

7-8 juli i år är det premiär för Sveriges EM-deltävling BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Rallyts bas är Värmland där ambitionen är att återuppliva klassiska Svenska Rallyt sträckor – fast i sommarskrud.

Att nu SVT väljer att köpa sändningsrättigheterna för de kommande tre åren ger evenemanget en flygande start i arbetet med att bygga en bred spridning i Sverige och där SVT:s starka reporterteam kommer sätta högsta kvalitetsnivå på sändningarna från Värmland.

“ Beskedet att SVT kliver in i en långsiktig satsning kring BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia ger både oss som arrangör, våra partners och framförallt våra tävlande de allra bästa förutsättningarna att synas inför den svenska tv-publiken, detta betyder fantastiskt mycket för oss alla“, säger Royal Rally Scandinavia AB vd Glenn Olsson.

“Vi vill alltid vara med och sända när stora sportevenemang avgörs på hemmaplan i Sverige. Därför är vi jätteglada att vi ska visa det svenska EM-rallyt i Värmland, som kommer bjuda på motorsport på hög nivå och förhoppningsvis bli en stor publikfest“, säger SVT Sports t f sportchef Max Bursell.

Om BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia / NeH Svenska AB
BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia är ett nystartat evenemang som ägs av NeH.

NeH är en av Nordens ledande leverantörer av profilprodukter och varumärkesupplevelser som hjälper sina kunder att öka sin försäljning och stärka sina varumärken. Med kundernas behov i fokus kombinerar NeH sin kunskap inom profilprodukter och evenemang med ett starkt engagemang och intresse för att ständigt utveckla nya kreativa och kostnadseffektiva produkter och tjänster.

Kontakt
Glenn Olsson
070-269 10 68,
glenn.olsson@neh.com