Mille Johansson siktar högt i Junior ERC

Efter segern i Junior WRC i Rally Sweden i februari tar nu den 18-årige Mille Johansson sats mot guldet i Junior ERC 2024, tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika.

Mille Johansson från Katrineholm gjorde 2023 sin första säsong i Junior ERC, där han körde för teamet IK Sport från Slovenien. Mille och Johan Grönvall inledde säsongen i en Ford Fiesta Rally4, men till finalen i Ungern bytte man till en Opel Corsa.

EM-säsongen slutade med en 8:e plats i tabellen efter en säsong med både tekniska problem och många punkteringar. Till säsongen 2024 går Mille och Johan för guld.

I BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2023 utmanade Mille och Johan om pallplatserna, och slutade femma efter att ha vunnit avslutande Power Stage.

CITAT:

”Jag ser fram emot årets EM-säsong. Det är många nya tävlingar som vi inte har någon erfarenhet ifrån, och ett startfält som ser riktigt konkurrenskraftigt ut. Vi gör en full säsong i en helt ny Opel Corsa och fortsätter vårt fina samarbete med IKsport. Där vi bland annat kommer få köra Opeln på grus som vi inte gjort tidigare,” säger Mille.

”En av årets stora höjdpunkter är EM på hemmaplan i Karlstad. Vi hade bra fart där förra året, och i år känns det som vi byggt upp ytterligare mer fart. Det är alltid kul att få köra i Sverige med bra stöd från publiken, och det känns som det ger en extra boost i självförtroendet.”