Nu öppnar anmälan till BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Med två månader kvar till den andra upplagan av EM-rallyt BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia har anmälan till årets rally öppnat. Den 13-15 juni avgörs den tredje deltävlingen i FIA ERC med Karlstad som bas.

EM-serien fortsätter sin starka utveckling, och ett startfält i absoluta världsklass väntas till Värmland när BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia står värd för årets tredje deltävling. Ett stort antal svenska, norska och finska förare väntas till sommarens rallyfest. Bland annat har de svenska juniorerna Calle Carlberg och Mille Johansson presenterat sina satsningar i Junior-EM, medan de norska storförarna Mads Østberg och Frank Tore Larsen också återvänder till Sverige i juni. Fler starka lokala namn kommer presenteras löpande under våren.

Idag har anmälan öppnat, och mer information för tävlande finns att läsa i Supplementary Regulations som nu finns publicerade.

Rally Legends var under fjolåret en publiksuccé, med hela familjen Solberg på startlinjen i olika bilar. I år utvecklas Rally Legends och kommer bestå av tre klasser: Uppvisningsklass, Appendix K 2WD och Appendix K 4WD, där de tävlande kommer köra samtliga sträckor på fredag och lördag.

En intresseanmälan för Rally Legends har öppnat, där arrangören kommer gallra fritt med målet att startfältet ska fyllas av både legendariska förare och legendariska bilar.

CITAT:

“Vi ser verkligen fram emot andra upplagan av nya EM-rallyt i Värmland, då intresset att delta i ERC verkar öka både internationellt och nationellt. Vår satsning på Rally Legends kommer ge fin underhållning för publiken och öppnar möjligheten för fler lyckliga förare att uppleva våra vägar och publikfesten runt omkring,” säger Glenn Olsson, VD för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

När vi nu ser på startfältet i helgens första ERC-tävling i Ungern, ser jag verkligen fram mot vår tävling. Intresset för ERC är ökade, och med upp till 15  förare som kan vinna tävlingen kommer det att bli en hård kamp i Värmlandsskogarna. Kul är att vi i år också har fått M-Sport Fiesta Rally3 Trophy till vår tävling,”  säger Stig Rune Kjernsli, tävlingsledare för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

Lär mer här: https://ercroyalrally.com/tavlande/