PROGRAM för rallyhelgen

När det händer. Var det händer.

Här hittar du program och tider för hela Royal Rally-helgen.

BAUHAUS ARENA

torsdag 13 juni

SPEKTAKULÄR INVIGNINGSSTRÄCKA RUNT BAUHAUS KARLSTAD

Invigningsshow och unik förstasträcka som går runt varuhuset BAUHAUS i Karlstad.

Den knappt två kilometer långa startsträckan från Gustaf Frödings barndomshem Alsters Herrgård, följer en lätt böljande och snabb rallyväg fram till Välsvikens shoppingcenter. Där fortsätter sträckan runt byggvaruhuset BAUHAUS, för att senare komma ut i en rondell, där allt avslutas framför läktarna innan de passerar mållinjen.

BAUHAUS Arena arrow
COLIN'S CREST ARENA

fredag 14 juni

ROYAL SUPER FRIDAY AT COLIN'S CREST

Vinterns höjdpunkt har blivit en sommarfest utan like. Colin’s Crest är en unik plats i rallyvärlden, mitt i skogen någon kilometer från närmaste parkering ligger en festplats och ett av rallyvärldens mest kända backkrön. Här har vi byggt upp ett publikområde där Bröderna Olsson dukar upp till fest. En scen med livemusik av Lucianoz, Beer Garden där du kan njuta en kall och något gott från grillen. Det blir prova-på-aktiviteter för barn i alla storlekar och åldrar. Och såklart ett VIP-område med grillrestaurang och bar för dig som vill ha det lite bekvämare.

Colin’s Crest Arena arrow
POWER STAGE ARENA

lördag 15 juni

KUNGLIG AVSLUTNING NÄR TRONEN SKA ERÖVRAS

Här ska det avgöras och extrapoäng ska delas ut. Den utmanande sträckan SS13/17 Mölnbacka ska avverkas två gånger under dagen. Andra gången som avgörande Power Stage, med målgång för hela rallyt.

Här kommer du kunna få en heldag på första parkett, där du kan följa upplösningen av årets rally. Du ser våra svenska rallystjärnor ta sig an ERCeliten.
Och showen fortsätter sedan med Rally Legends klassiska bilar och förare som visar upp sig och sina vinnarskallar.

Power Stage Arena arrow

SPEED KINGS, PARTY ANIMALS & RALLY LEGENDS

När dagens sträckor är klara kör vi vidare med Royal After Rally vid Olssons Bazar i Inre hamn! Njut av härligt häng bland vänner på uteserveringen som rallyt till ära vuxit ut på torget mot vattnet, med extra scen och bar. Livemusik och DJ ser till att stämningen är på topp för att avsluta rallydagen tillsammans.

Royal After Rally arrow

FRI ENTRÉ OCH KUNGLIG KOLL I RALLY VILLAGE

Kolla in bilarna, följ teamens arbete och kanske få chansen att byta några ord med förare och team. Serviceplatsen, eller Rally Village som vi kallar det, är uppbyggd på parkeringsplatsen till Färjestadstravet och Löfbergs Arena och är rallyts nav, en mötesplats mellan förare, team och publik – det är här allt börjar och slutar.

Karlstad Service Park arrow

Sträckor & tider

Häng med på en kunglig resa genom hertigdömet. Här hittar du sträckorna och tiderna som gäller för den andra upplagan av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

En rallyfest som startar med torsdagens Qualifying Stage och nya SS1 Bauhaus, fortsätter med åtta sträckor på fredagen med ikoniska Colins Crest och avslutas med lördagens åtta sträckor och brutala Power Stage Mölnbacka. Välkommen till en rallyfest du inte vill missa.

Sträckor arrow