Shakedown och Qualifying Stage Galtryggen

torsdag 13 juni
Free practice: 11:00-13:30
Qualifying Stage: 14:01
Shakedown: 15:15
torsdag 13 juni

Översiktskarta

Publikplatser

Shakedown Galtryggen

Tävlingarna börjar med en Shakedown – ett fullfartstest, på en sträcka likvärdig tävlingssträckorna, före start. Här har förarna chans att känna på underlaget och bankaraktären. Och teamen kan ställa in bilarna för att prestera optimalt i de rådande förhållandena. Som åskådare är det en bonus där man kan se sina favoriter i full fart flera gånger innan den riktiga tävlingen börjar.

Qualifying Stage

Qualifying Stage innebär att de toppseedade förarna (cirka 20 st) kör Shakedownsträckan på tid innan SS1 Bauhaus på kvällen. På asfaltstävlingar startar man i den ordning man kvalificerade sig. Men i grustävlingar, som BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia, startar man i omvänd ordning. Alltså den snabbaste sist av de kvalificerade. Den startordningen gäller sedan under första dagen.

Schema för QS och Shakedown Galtryggen Torsdag:
Free practice: 11:00-13:30
Qualifying Stage: 14:01
Shakedown: 15:15

Shakedown Galtryggen

En ny sträcka som går på en bred fin allmän väg, där publikplatserna finns strax efter start i gles tallskog. Sträckans karaktär påminner mycket om vägarna som används som specialsträckorna Ölme och Lungsund. Ordet Finlandsväg ligger nära till hands att använda när man ska beskriva sträckan.

Rallybil i förgrunden med publik i bakgrunden